Udskiftning af døre og vinduer

nye døre og vinduer

Man udskifter primært døre og vinduer for at spare på varmeregningen. Især i ældre huse er der et stort varmetab ved gamle eller utætte vinduer og døre. Hvis du tror nye vinduer vil kunne spare dig penge, kan du finde en tømrer på Østerbro med speciale i energi, der kan foretage sikre og professionelle udskiftninger af dine døre og vinduer. Her vil du kunne få svar på, hvad det vil koste at skifte vinduerne, og hvor mange penge det kan spare dig for i længden. Du ved, at det er tid til at skifte vinduerne, hvis der eksempelvis kommer luft ind, selvom vinduet er lukket. Man kan også sagtens renovere vinduerne, men vil du have en gevinst på energiregnskabet, er nye, isolerende vinduer vejen frem. Her er en lille oversigt over forskellige typer vinduer, man kan vælge.

Dannebrosvinduer er vinduer som er delt i fire, således at det ligner dannebro. Vinduerne er meget brugt i Danmark og giver boligen et traditionelt udseende. Vinduerne fås i mange materialer lige fra fyrretræ til metal og plastic. Vil du have vinduerne speciallavede kan du finde en dygtig snedker i Hellerup, som kan lave vinduerne præcis til din bolig. Dannebrosvinduer fås også med mindre inddelinger, det vil sige, at den nederste del af ruden er delt op i flere små vinduer.

Bondehusvinduer er lidt ligesom dannebrosvinduer. De har dog ofte kun ophæng i siderne, hvor man åbner et helt fag af gangen. Både dannebrosvinduer og bondehusvinduer fås med matchende døre, så der skabes sammenhæng mellem husets forskellige “øjne”. Begge løsninger passer godt til ældre boliger, der eksempelvis kunne være bindingsværkshuse. Her er det især vigtigt ikke at lave stilforvirring, da det kan gøre det uattraktivt for en eventuel køber.

Sidehængte vinduer er den mere moderne løsning. Her er tale om fag, som ikke er delt op og vinduer som åbner til siderne. Disse vinduer bør monteres med en mulighed for at låse det åbne vindue, så risikoen for et afblæst vindue mindskes.

Fastkarmvinduer er vinduer som ikke kan åbne. Dette kan være en billig og praktisk løsning steder hvor vinduet alligevel aldrig bliver åbnet eller steder, hvor man blot ønsker større lysindfald. Vinduerne fås også i udgaver hvor den øverste del kan skubbes ned, skulle man alligevel ønske at åbne dem.

Uanset hvilke vinduer man vælger, vil det give ekstra penge i det lange løb, hvis man vælger en energieffektiv løsning.

Andersen & Tardini
Kong Oscars Gade 1, 4 th
2100 København Ø
Tlf: 70 88 53 91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Lidt om Scampsite håndværker side

    Scampsite er et sted hvor hele Danmarks konstruktions og håndværkere samles for at snakke om tekniske og faglige emner i branchen. Det er blandt andet debatter der udgør en stor del af den kommunikation der foregår herinde. Her kan en entreprenør f.eks. spørge om der er nogle murere eller snedkere som ønsker at tage opgaver i samarbejdet med dem. På den måde kan man også sige at scampsite faktisk hjælper håndværkere til at finde nye samarbejdspartnere og på den måde gør vi DK's faglærte mere konkurrencedygtige.

    De tekniske spørgsmål besvares også herinde og derfor så kan du trygt spørge om løst og fast, så som "hvilken slags træ skal jeg bruge til at lave mit nye skur?".
    Velkommen til siden og spørg indelig hvis du har problemer.