Sådan vælger du farver

Farvevalg er altid en smagssag, men alligevel er der en række tommelfingerregler man kan forholde sig til, inden man vælger farve til sin lejlighed, kontor, opgang eller lignende. Malere er uddannede i farvelære og har stor erfaring, når det gælder farvevalg og vil derfor kunne rådgive ved specifikke opgaver. Ethvert rum har sit eget udtryk, og derfor er det oftest en god ide, at vælge farver, der passer specifikt til et individuelt rum og tage hensyn til rummets funktion. Alt dette vil en grundig maler på Østerbro kunne hjælpe dig med.

malertape

Farvesætning kan ændre et rum
Hvis dit hjem trænger til et nyt udtryk eller en opfriskning, kan det være en god ide, at overveje en ny farvesætning indendørs. Mange mennesker bliver overraskede over, hvor meget et hjem kan ændre karakter med simple farve- og udtryksændringer. Alle rum er forskellige, men alligevel er der en række tommelfingerregler, du kan forholde dig til. For eksempel vil farver i den lyse ende af farveskalaen have den effekt, at et rum kommer til at se større ud. Det modsatte gør sig gældende med mørkere farver som rød, mørkeblå og lignende. De kan til gengæld give et rum et mere intimt udtryk. For at opnå den ønskede effekt i et rum, kan man også blande farver. For eksempel ved at give en enkelt væg en markant farve og holde resten neutralt eller ved at indfarve dele af en væg i for eksempel mønstre, striber eller lignende. Vandrette striber vil få et rum til at se bredere ud, men med lavere til loftet, mens lodrette striber vil have den modsatte effekt. Varme farver som gul, rød eller lignende vil give en mere hyggelig eller varm stemning, mens kolde farver, som blå, grå eller grøn kan skabe ro i et rum.

Farver er en smagssag
Mulighederne er næsten ubegrænsede og til syvende og sidst vil farver og udtryk altid være en smagssag, der ændrer sig fra person til person. Men det betyder ikke, at der ikke også er mode indenfor maling. I visse perioder er hele farvepaletten i brug, mens andre er mere neutrale og enkle. Farvesætning vil også altid afhænge af det enkelte rums funktion og form. Du kan selv eksperimentere, men din maler vil som regel også kunne hjælpe. Malere er trods alt både uddannede i farelære og ser hver dag effekten af forskellige former og farver i alle typer rum og på alle typer vægge.

Malerfirmaet Sommerlund Aps
Livjægergade 33
2100 København Ø
Telefon: 20 16 17 86

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Lidt om Scampsite håndværker side

    Scampsite er et sted hvor hele Danmarks konstruktions og håndværkere samles for at snakke om tekniske og faglige emner i branchen. Det er blandt andet debatter der udgør en stor del af den kommunikation der foregår herinde. Her kan en entreprenør f.eks. spørge om der er nogle murere eller snedkere som ønsker at tage opgaver i samarbejdet med dem. På den måde kan man også sige at scampsite faktisk hjælper håndværkere til at finde nye samarbejdspartnere og på den måde gør vi DK's faglærte mere konkurrencedygtige.

    De tekniske spørgsmål besvares også herinde og derfor så kan du trygt spørge om løst og fast, så som "hvilken slags træ skal jeg bruge til at lave mit nye skur?".
    Velkommen til siden og spørg indelig hvis du har problemer.