Facaderenoveringer og facadeisoleringer – både for holdbarheden og udseendets skyld

En bygning syner slidt, hvis facaden ikke er flot. En slidt eller dårlig lavet facade har udseendemæssige konsekvenser, men det har især også konsekvenser for resten af boligen.

Facaderenovering for at undgå slid fra vejr og vind

Selv nye facader kan hurtigt se slidte ud, hvis de ikke holdes vedlige,og dette er særligt et problem, hvis boligen er særligt udsat – eksempelvis vejret. Boliger tæt på kysten er særligt udsatte for vind og vejr, og her er eksempelvis Vesterhavskysten ekstra hårdt ramt. Her bliver facaderne endnu hurtigere slidte, som følge af de hårde vinde. Dette slid er ikke kun problematisk i forhold til udseendet, da holdbarheden af facaden også bliver påvirket. Det er af den grund nødvendigt af lave løbende facaderenovering for, at facaden forbliver holdbar. Når facaden er i stand til at modstå vinde og regn, så trænger der heller ikke fugt ind i bygningen.

Facadeisolering for at opnå energibesparelser

En slidt eller dårligt lavet facade betyder også, at varmen lettere kan slippe ud af huset. Gennem en facadeisolering med puds er det muligt at efterisolere facaden, så denne bliver endnu bedre. Hele boligen bliver derved mere energirigtigt, når det er muligt at opnå energibesparelser gennem en facadeisolering. En facadeisolering med puds gør det muligt, at der kan vælges farve såvel som struktur, så facadeisoleringen altså både gavner energiforbruget såvel som udseendet på én og samme tid.

Facadeisolering og facaderenovering efter vandskader

De større skybrud, som har truet Danmark de sidste par år, har medført vandskader i mange bygninger. I forbindelse med en vandskade kan der opstå behov for restaurering af bygningen, hvor der skal udføres facadeisolering samt facaderenovering. Her kan flise- samt klinkearbejde også blive nødvendigt. I ældre eller fredede bygninger er der særligt behov for, at de nye isoleringer og renoveringer passer til det gamle udseende. I det tilfælde bør den detaljeorienterede murer fra Varde kontaktes, som ved brug af ældre isolerings- og renoveringsmetoder kan genskabe boligens oprindelige udseende.

Facaderenoveringer og facadeisolering gør godt

En facaderenovering såvel som facadeisolering er med sikkerhed en investering, som tjener sig, da både renoveringerne og isoleringer kan spare din bygning for store konsekvenser på længere sigt. Uanset om din boligs facade er truet af vejret, eller om du ønsker en mere energirigtig bolig, så bør du tage kontakt til en rådgivende murermester, som kan hjælpe dig med at finde frem til din boligs behov. Så bliver din bolig flot, samtidigt med at den kan holde i mange år.

Murermester Søren Bach

Guldagervej 117

6710 Esbjerg V

26 81 27 38

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Lidt om Scampsite håndværker side

    Scampsite er et sted hvor hele Danmarks konstruktions og håndværkere samles for at snakke om tekniske og faglige emner i branchen. Det er blandt andet debatter der udgør en stor del af den kommunikation der foregår herinde. Her kan en entreprenør f.eks. spørge om der er nogle murere eller snedkere som ønsker at tage opgaver i samarbejdet med dem. På den måde kan man også sige at scampsite faktisk hjælper håndværkere til at finde nye samarbejdspartnere og på den måde gør vi DK's faglærte mere konkurrencedygtige.

    De tekniske spørgsmål besvares også herinde og derfor så kan du trygt spørge om løst og fast, så som "hvilken slags træ skal jeg bruge til at lave mit nye skur?".
    Velkommen til siden og spørg indelig hvis du har problemer.