De syv vigtigste årsager til at ansætte en kvalificeret elektriker

Elektricitet er en universel del af folks hjem, hvilket gælder for alt lige fra lysarmaturer, som hænger i loftet til ledningerne, som er gemt bag væggene. At arbejde med elektricitet kan være en farlig beskæftigelse, hvis ikke man ved, hvad man laver. Bare én forkert beslutning kan forårsage brand i dit hjem, og elektriske stød kan i værste fald føre til dødsfald. I denne artikel præsenterer vi de syv vigtigste årsager til, hvorfor det er vigtigt at ansætte en kvalificeret elektriker, i stedet for selv at fumle med el-installationerne. I Danmark er der mange, som tager elektriker-uddannelsen. Det betyder, at der særligt  kan findes mange kvalificerede elektrikere i København og på Frederiksberg.

el-ledninger

1. Autoriseret/certificeret: I USA kræver de fleste stater at elektrikere er autoriserede og certificerede. Dette kræver eksempelvis at elektrikerne har bestået relevante kurser. Hvis en elektriker ikke er certificeret er der altså en grund til det. Enten var han for doven til at få en, eller også har han ikke den nødvendige uddannelse, erfaringer eller færdigheder til at få en.

2. Viden og uddannelse: Vælger du at ansætte en autoriseret elektriker, kan du være sikker på, at han har den nødvendige viden om de komplicerede el-installationer, som er i dit hjem. En autoriserede elektriker har færdiggjort en uddannelse, som giver ham en dybdegående viden om feltet. Det betyder, at han har de nødvendige evner til at håndtere alle former for problemer vedr. el.

3. Sikkerhedskrav: Det er meget vigtigt, at el-installationer og reparationer heraf opfylder særlige sikkerhedsmæssige krav. Disse krav skal sikre korrekt installation, funktion samt at den nødvendige sikkerhed er tilstede. En autoriseret elektriker forstår alle de regler og procedurer, som eksisterer indenfor el-arbejde.

4. Besparelse: I det lange løb vil det være billigere, at hyre en kvalificeret elektriker. Laver man bare små fejl, kan det nemlig medføre meget omkostningsfulde problemer. Nogle vil måske forsøge at spare penge ved at udføre el-arbejdet på egen hånd, men det vil dog ofte ende med, at de alligevel er nødsaget til at hyre en elektriker til at rette fejl og færdiggøre arbejdet.

5. Erfaring: Fejlagtig kabelføring kan forårsage brand i dit hjem. Det i sig selv er grund nok til at ansætte en elektriker, som har mange års erfaring. Erfaring er en vigtig kvalitet, som en autoriseret og certificeret elektriker har. Grundet deres erfaring kan kvalificerede elektrikere hurtigt og nemt identificere og korrigere el-problemer.

6. Forsikring: Autoriserede og kvalificerede elektriker er forsikrede. Inden du ansætter en elektriker, er det vigtigt, at du beder om at få en kopi af hans forsikringscertifikater. Ellers kan du risikere at blive holdt ansvarlig for eventuelle skader, som opstår under arbejdet.

7. Garanti for udføre arbejde: De fleste autoriserede elektrikere vil garantere, at de fuldfører deres arbejde. Det betyder, at hvis du oplever problemer, vil de komme tilbage for at ordne problemet uden ekstra omkostninger. Husk at få alle garantier på skrift.

 

På trods af at det for nogle kan være fristende at ansætte en person, som er meget billigere, vil arbejdet dog oftest også være derefter. Hvis du har brug for at få hjælp af en elektriker, enten til dit eget hjem eller til din virksomhed, skal du være sikker på, at du ansætter en dygtig men billig elektriker. En af det vigtigste årsager hertil, er at sikkerhed for ens familie og ansatte altid skal være førsteprioritet.

JDB El-teknik

Niels Ebbesens Vej 31

1911 Frederiksberg C

TEL: 31 42 28 01

 

Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Lidt om Scampsite håndværker side

    Scampsite er et sted hvor hele Danmarks konstruktions og håndværkere samles for at snakke om tekniske og faglige emner i branchen. Det er blandt andet debatter der udgør en stor del af den kommunikation der foregår herinde. Her kan en entreprenør f.eks. spørge om der er nogle murere eller snedkere som ønsker at tage opgaver i samarbejdet med dem. På den måde kan man også sige at scampsite faktisk hjælper håndværkere til at finde nye samarbejdspartnere og på den måde gør vi DK's faglærte mere konkurrencedygtige.

    De tekniske spørgsmål besvares også herinde og derfor så kan du trygt spørge om løst og fast, så som "hvilken slags træ skal jeg bruge til at lave mit nye skur?".
    Velkommen til siden og spørg indelig hvis du har problemer.